Valmisanturamuotti sopii kesämökkirakentajalle

Perustuskaupan anturamuottiratkaisut soveltuvat joustavasti kaiken kokoisten rakennusten perustustöihin. Ne sopivat mainiosti myös omatoimirakentajille, koska aikaa vieviä ja timpurin taitoja kysyviä muottien rakennus- ja purkutöitä ei tarvita lainkaan.

Janakkalaan kesämökkiä rakentava Timo Heino valitsi valmisanturamuotin sen nopeuden ja helppouden takia. Valmisanturamuottiratkaisuun Heino kertoo päätyneensä kuultuaan siitä myönteisiä kokemuksia.

– Olen rakentanut aiemminkin kaikenlaista, ja kyllä tämä oli ylivoimaisesti helpoin tapa valaa rakennuksen antura. Asennusohjeet katsoin netistä, ja kaverin kanssa pätkittiin muotit ja asennettiin ne pohjan päälle, Heino kertoo.

Heinon rakenteilla oleva kesämökki on pinta-alaltaan 50 neliömetriä. Valetun perustuksen päälle muurataan seuraavaksi harkkosokkeli, jonka päälle kootaan rakennuksen hirsirunko. Vaikka Heino valmisteli anturamuotit itse, otti hän valutyön palveluna valmisbetonin toimittajan kautta. Vastaavanlainen valupalvelu on jatkossa saatavilla myös Perustuskaupan kautta.

– Kyllä oli ilo katsoa, kuinka ammattilaisilta homma sujui. Perustusten valamiseen ei kulunut aikaa kuin tunnin verran, Timo Heino kiittelee.