MK Raudoituksen tuotteet mukaan Perustuskauppaan

Perustuskaupan tuotevalikoima laajeni huhtikuun lopussa loppilaisen MK Raudoitus Oy:n teollisesti valmistetuilla raudoitustuotteilla. Parhaillaan Lohjalle rakenteilla olevan Rakennus Vaher Oy:n urakoiman asuntomessutalon perustusten valmisosat on toimittanut MK Raudoitus ja Perustuskaupan takana oleva Beotek Oy.

Rakennus Vaher on urakoinut kymmeniä vuosia perustuskohteita. Lohjan messukohteen perustuksissa käytettiin MK-Raudoituksen hitsattuja hakakoreja niiden helpon ja nopean asennuksen takia. Talon antura valetaan käyttämällä Beotekin kehittämää muottijärjestelmää.

— Käyttämällä esivalmistettuja tuotteita työmaa pysyy siistinä ja työturvallisena, kun tuotteet on valmistettu tehdasolosuhteissa, korostaa Beotekin toimitusjohtaja Reijo Jokinen.

Automaatiokone taipuu monenlaiseen tuotantoon

Beotekin tavoin myös MK Raudoitus on panostanut valmiiden betoniraudoitusratkaisujen kehittämiseen ja valmistukseen. Harjateräksen muokkaukseen erikoistuneen yrityksen toimitusjohtaja Matti Kaarre kuvailee, että myös perustuksia urakoivat asiakkaat haluavat entistä enemmän tuotteita valmiiksi tehtaalla koottuina.

— Tuotamme esimerkiksi 3 ja 6 metrin valmiita hakakoreja, joita voidaan jatkojalostaa ja muokata asiakkaan toiveiden mukaan, Matti Kaarre kertoo.

Vuodesta 2016 toiminut MK Raudoitus hankki pari vuotta sitten italialaisen Schnellin valmistamaan raudoitusautomaatiokoneen. Harjateräksen taivutuksesta ja katkaisusta huolehtivalla koneella pystytään valmistamaan nopeasti ja kustannustehokaasti sekä suuria sarjoja raudoite-elementtien osia että yksittäistä asiakasta varten räätälöityjä piensarjoja.

— Kone on helppo ja nopea ohjelmoida, joten sillä voidaan tuottaa myös aiemmin käsityötä vaatineet pienet sarjat. Tämä korostuu nykypäivänä, kun asiakkaat odottavat myös aiempaa lyhyempiä toimitusaikoja, Matti Kaarre kertoo.

Katso video raudoitusautomaatiokoneesta toiminnassa.

Oikea teräs oikeaan paikkaan

  • Pohjatutkimus määrittelee maan kantavuuden rakennuspaikalla. Perustuskaupan yhteistyökumppani Uudenmaan Pohjatutkimus Oy tarjoaa asiantuntemusta pohjatutkimuksiin ja perustusten suunnitteluun.
  • Antura jakaa rakennuksen aiheuttaman kuorman maapohjaan. Mitä vähemmän maapohja kantaa, sitä leveämpi ja korkeampi anturan on oltava.
  • Rakennuspaikassa, jossa edes suurikokoinen antura ei tarjoa tarpeeksi kantavuutta, käytetään paalutusta.
  • Suomessa yleisin anturamitoitus on 200 x 600 mm. Raudoituksena on 3 T8 mm.
  • Perustuskaupan valmisanturamuotit ovat 5 metriä pitkiä ja yksi muotti painaa noin 20 kg. Perusraudoitetut muotit ovat teollisesti valmistettuja. Pituussuuntainen terästys on 3T8 ja poikittainen T6K200.
  • Paalutetuissa kohteissa Perustuskauppa toimittaa paaluanturamuotit ja kohdekohtaisesti valmistetut hitsatut hakakorit, jotka on helppo ja nopea asentaa. Vakiomalliset MK Raudoituksen hakakorit ovat mukana Perustuskaupan valikoimassa.